Tarta 3 chocolate cake

For a 23cm Mold:

750 ml whipping cream (250 for each layer)

750 ml of milk (250 for each layer)

110 gr sugar (normal) (40 gr for second layer and 70 g for third layer , first layer no sugar)

3 envelopes of curd (12 gr. On each envelope) (3 package of 12 gr gelatine powder , one package for each layer)

150gr white chocolate

150gr milk chocolate

150gr of black chocolate.

To begin, let’s take 250 ml whipped cream, 250 ml milk plus 1 batch of curd and 150 gr white chocolate.

Now let’s mix the powder of curd with milk.

We heat in a saucepan whipping cream with chocolate and once we see that the chocolate has melted and homogeneously mixed and the mixture is hot add milk that previously it had added curd) and bring to boil.

No stirring so that the chocolate does not stick to the base. This layer does not add sugar because the white chocolate is much sweeter than the other two.

Once it starts to boil, remove from the heat and quickly pure it onto the Mold.

Let a little warm up to room temperature and then add it to the refrigerator for about 30 minutes.

This layer have to stand in the fridge for 30 minutes and when 15 minutes have passed we will began to make the second layer.

This procedure will be the same as before but with sugar, here we take 250 ml whipped cream, 250 ml milk , 1 curd and 40 gr sugar and 150 gr milk chocolate.

First we add curd powder with milk and stir and set aside.

Put the whipped cream with chocolate and sugar to heat , no stirring so that the chocolate does not stick to the base, once a homogeneous mixture and when it is hot , we add the mixture of milk and curd powder (which we had previously added) and bring to boil, stirring.

While reaches to the boil point, we will take to get our Mold with white chocolate from the fridge and with a fork we rascaremos the surface to ensure that the next layer paste.

Once the mixture starts to boil, remove from the heat and add to the pan with the white layer scraped , but we will on an overturned bucket for hot jet of the new layer does not create a hole in the old layer. It is important that you should a hasten to add the layer and curdled with ease.

We leave it to warm to room temperature and then put it in the refrigerator for 30 minutes. Again when 15 minutes from the  30 minutes have passed , we began to develope the last layer of black chocolate. 

For this we take the remaining ingredients, whipping cream 250 ml, 250 ml of milk , 70 gr sugar and 1 curd powder and 150 gr black chocolate.

The procedure is exactly the same as milk chocolate, we mix the curd powder and milk, then heat the whipping cream with black chocolate and sugar , as soon as warm and homogeneous time we add the mixture of milk an curd powder and bring to boil. While reaches that state, we take the mold with the 2 layers, scratch the surface and now , when it has boiled remove from the heat and add to the pan on an overturned bucket. We leave it to warm and then we put it in the refrigerator. On this occasion, the rest must be of a minimum of 6 hours.

Passed the time, we unmold , if it is a closed like mine Mold, i suggest the following:

We take a bowl of warm water and as if it were a bath, put some our Mold (not to get water into the Mold) and leave  8-10 second and now if you unmold. What you get with this is that the curd that is stuck to the walls of the Mold, with the warmth was already taking off when flip is completely smooth.

Now our great 3 chocolates cake ready to taste and enjoy

 

ابتدا شیر و پودر ژلاتین رو با هم مخلوط کرده کنار می گذاریم.  بعد خامه را با شکلات  (و شکربرای لایه های دوم و سوم ) مخلوط کرده و روی حرار ت می گذاریم تا شکلات در خامه حل شود( مخلوط را هم نمی زنیم چرا که باعث می شود شکلات ته بگیرد) وقتی که شکلات در خامه حل شد ، مخلوط شیر و پودر ژلاتین را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم به جوش آید و وقتی به جوش آمد آن را در داخل قالب ریخته و ابتدا می گذاریم حرارتش به دمای اطاق برسد سپس به مدت 30 دقیقه در یخچال می گذاریم .( زمانی که 15 دقیقه از 30 دقیقه گذشت شروع به آماده کردن لایه دوم و همینطور به همین ترتیب برای لایه سوم ).

برای ریختن لایه دوم و سوم باید دو نکته را در نظر بگیرید یکی اینکه زمانی که می خواهید مواد را روی لایه قبلی بریزید ابتدا با یک چنگال سطح لایه قبلی را خراش بدهید تا لایه دوم بر روی لایه اول بچسبد و به همین ترتیب  برای لایه سوم بر روی لایه دوم. و دیگر اینکه زمانی که می خواهید مواد را روی لایه دوم و سوم بریزید از پشت یک قاشق استفاده کنید و مواد را که داغ می باشد روی پشت قاشق بریزید تا باعث سوراخ شدن لایه قبلی که تقریبا آماده است نشود و همنطور باعث مخلوط شدن دو لایه نشود و به عبارتی کار تمیز در بیاید.  برای قالب شکلات وسط کیک از یک بادبادک و مقداری شکلات که به روش بن ماری یا حرارت غیر مستقیم آب شده استفاده می کنیم به این ترتیب که شکلات آب شده را که کمی هم خنک شده بر روی بادبادکی که باد کرده ایم و به صورت واژگون بر روی یک لیوان قرار داده ایم می ریزیم و زمانی که شکلات خودش را گرفت بادبادک را کم کم با فشار دارد آن از لبه های شکلات جدا کرده و با یک سوزن باد بادکنک را خالی کرده و از شکلات خارج می کنیم به این ترتیب شکلات به شکل قالب زیر تهیه می شود.